Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

img81400.768x512

Pannenkoek van kikkererwten en rozemarijn (Farinata)

LUNCHGERECHT VOOR 2 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 15 MIN. + 1 UUR WACHTTIJD

Ingrediƫnten
150 g kikkererwtenmeel
330 ml water
45 ml olijfolie, plus een scheutje meer om te bakken
2 el gehakte rozemarijn
Zout
Peper
Rode ui (optioneel)

Bereiding

  • Klop het meel, het water en de olie bij elkaar, dek af en laat minimaal 1 uur rusten (je kunt het beslag eventueel een nacht laten rusten)
  • Als je klaar bent om te bakken, klop je om opnieuw te roeren, aangezien het meel misschien op de bodem is gezakt. Roer het zout, peper en rozemarijn erdoor.
  • Verwarm de grill voor en zet een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Giet het beslag erbij en draai het rond; het moet iets dikker zijn dan een pannenkoek, ongeveer 5 mm.
  • Breng na ongeveer een minuut over naar de grill tot je een mooie gouden kleur aan de bovenkant hebt en de randen knapperig beginnen te worden en loskomen van de zijkanten van de pan. Serveer warm.
  • Maak eventueel af met rode ui of iets naar eigen keuze.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina