Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

penne-met-tomaat-en-basilicum-9627566

Ovenschotel van tomaten, pasta en kaas

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN. + 30 MIN. OVENTIJD

Ingrediënten
300 g penne
Zeezout
4 sneetjes witbrood
1 kg vleestomaten
3 el olijfolie + extra om te besprenkelen
2 teentjes knoflook
500 ml koffiemelk
Bosje basilicum
1 el rode wijnazijn
0,5 bolletje nootmuskaat
150 g Parmezaanse kaas, aan een stuk
250 g mozzarella

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ⁰C. Rasp het bolletje nootmuskaat. Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking in water met iets zout. Giet de pasta af en laat ze afkoelen. Snijd de tomaten in vieren. Pluk de blaadjes van de basilicum en was ze.
  • Verhit de olijfolie in een pan, voeg de tomaten toe en pers de knoflook erboven uit. Zet het vuur laag en voeg de koffiemelk met basilicum, wijnazijn en nootmuskaat toe. Laat het gerecht niet koken. Schaaf de kaas in flinters, schep de helft door de saus en breng het op smaak met zout.
  • Vet een ovenschaal in en schep de penne erin en verdeel de saus erover, zodat de penne onder de saus liggen. Snijd de korstjes van het brood, laat ze bruin en krokant bakken in de oven en verkruimel het. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel ze over de pasta. Bestrooi het gerecht met broodkruim.
  • Besprenkel de schotel flink met olijfolie. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 30 minuten gaar met een bruin korstje. Bestrooi het gerecht voor het opdienen met de rest van de kaas.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina