Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

ossenhaas met geroosterde groenten

Ossenhaas met geroosterde groenten

Hoofdgerecht voor 6 personen
Bereidingstijd 120 min

Ingrediënten

1250 g ossenhaas gebraden
200 ml droge witte wijn of runderbouillon
200 ml natriumarme sojasaus
4 tl fijngehakte verse rozemarijn
4 tl Dijon-mosterd
1 1/2 tl gemalen mosterd
3 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
450 g aardappelen, in partjes van 2 cm gesneden
450 g spruitjes, gehalveerd
450 g verse worteltjes

Bereiding

  • Leg de ossenhaas in een grote ondiepe schaal.Meng de wijn, sojasaus, rozemarijn, Dijon-mosterd, gemalen mosterd en knoflook.
  • Giet de helft van de marinade over de ossenhaas en draai om. Dek af en zet 4-12 uur in de koelkast, meerdere keren draaien. Dek af en zet de resterende marinade in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 225 °c.
  • Doe de aardappelen, spruitjes en wortelen in een ingevette ovenschaal. Voeg de overgebleven marinade toe en meng met de groenten. Dek af en zet gedurende 20 minuten in de oven en roer af en toe.
  • Giet de ossenhaas af en gooi de marinade weg.
  • Bind de ossenhaas desgewenst vast met bakkerstouw. Leg de ossenhaas op de groenten. Bak, onbedekt, gedurende 40-50 minuten of tot het vlees de gewenste gaarheid heeft bereikt (voor medium-rare moet de thermometer 57°c aangeven, medium, 60 °c, doorbakken 63°c).
  • Haal het vlees uit de oven en laat het 15 minuten staan.
  • Controleer de groenten op gaarheid. Als extra bakken nodig is, dek dan af met folie en bak gedurende 10-15 minuten of tot ze gaar zijn. Snijd de ossenhaas in plakjes en serveer met de groenten.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina