Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

mayonaise

Mayonaise

Bijgerecht voor1 potje mayonaise
Bereidingstijd 20 min.

Ingrediƫnten
2 eidooiers
1 volle tl mosterd
175 ml zonnebloemolie
beetje (witte wijn) azijn
zout

Bereiding

  • Meng de eidooiers met de mosterd met een bolgarde tot een glad mengsel.
  • Doe er steeds een beetje olie bij terwijl je blijft kloppen. Steeds als het zich bindt kun je weer wat olie toevoegen.
  • Als je hoeveelheid olie op de helft is doe je er een scheutje witte wijn azijn bij.
  • Blijf kloppen tot de mayonaise de gewenste substantie bereikt heeft. Dit kan zijn voordat de olie op is, want dit is ook afhankelijk van de grootte van je eieren.
  • Proef en voeg naar smaak zout toe.
  • Wees zuinig op je romige zelfgemaakte mayonaise en sla het op in de koelkast in een schone afgesloten pot. Zorg dat er geen etensresten bijkomen. Het is beperkt houdbaar.
  • Bron: Francesca kookt

    Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina