Vegetarische dip voor 4 personen
Bereidingstijd 25 min
Ingrediënten
400 g wortelen zonder kop en staart, maar niet geschild
3 cm verse gemberwortel
1 grote teen knoflook
1 tl rozenharissa (voorkeur voor poedermix, maar een pasta is ook prima)
¼ tl zeezout
1 tl honing
sap van 1 citroen
2 el extra vierge olijfolie
Bereiding
- Hak de wortelen grof en laat sudderen in een pan met net genoeg water om te bedekken. Haal ze van het vuur zodra ze gaar zijn en giet ze af. Bewaar het water.
- Pureer met de andere ingrediënten behalve de olijfolie, in een keukenmachine of blender tot je een pasta hebt. Of voor een grovere textuur, pureer ze gewoon met een vork.
- Voeg de olijfolie toe en roer nogmaals tot alles goed is verwerkt en je een gladde dip hebt.
- Als het mengsel een beetje te dik is, voeg dan wat kookwater van de wortels toe.
- Schep in een kom en bedek met een van de onderstaande opties.
Bestrooi met een van de volgende ingrediënten:
een scheutje extra vierge olijfolie
een theelepel kappertjes
gehakte olijven
verkruimelde fetakaas
gehakte gekookte eieren
fijngehakte peterselie
fijngehakte korianderblaadjes (koriander)
pijnboompitten
een scheutje sesamzaadjes
stukjes geroosterde of gekookte wortelDeze Marokkaanse worteldip is zowel gemakkelijk te maken als veelzijdig. Je kunt het als lunch op sandwiches of wraps smeren. Gebruik het natuurlijk om flatbreads , crackers of rauwkost in te dippen .