Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

75318c72-a991-4693-84ed-1220773cf817_roasted-tomatoes_webready

Linzensalade met geroosterde tomaten en geitenkaas

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 45 MIN.

Ingrediënten
12 kersttomaatjes
1 scheutje olijfolie
Peper en zout
2 teentjes knoflook
80 g walnoten
1 blik linzen (250 g)
2 el peterselie, gehakt
1 rode ui, gehakt
150 g zachte geitenkaas
1 el mosterd
1 el honing
1 el citroensap
1 el olijfolie extra vierge

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de tomaten in een ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie, peper en zout. Pel de knoflook en pers deze boven de schaal uit. Plaats de schaal in de oven en rooster de tomaten 20 minuten. Ze zijn klaar als ze gerimpeld er uit zien.
  • Rooster de walnoten even kort in een koekenpan en hak ze daarna fijn. Spoel de linzen met water en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui fijn.
  • Doe de linzen in een schaal en meng er de ui en peterselie door. Maak een dressing van de mosterd, honing en de olijfolie extra vierge. Voeg als laatste het citroensap toe. Giet de dressing over de linzen.
  • Verkruimel de kaas en meng deze door de linzen. Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de geroosterde tomaten en de walnoten over de linzen.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina