Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

linzen-vadouvan soep

Linzen-vadouvansoep

Maaltijdsoep voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min.

Ingrediƫnten

1 gesneden ui
250 g rode linzen
1/2 tl komijnzaad
1/2 tl mosterdzaad
25 g vadouvan (naar smaak)
1/2 tl korianderpoeder
1 l groentebouillon
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blik9 400 g) tomatenblokjes
300 g babyspinazie, gewassen en zonder steel
zeezout

Bereiding

  • Voeg bakolie toe aan een grote pan en verwarm op hoog vuur.
  • Voeg als het warm is de komijn- en mosterdzaadjes toe, bak tot de zaadjes beginnen te knappen.
  • Voeg vadouvan, ui, knoflook en koriander toe, roer nog een minuut. Breng op smaak met zout
  • Voeg de linzen en groentebouillon toe.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek af en kook tot de linzen zacht zijn, ongeveer 20 minuten.
  • Voeg de tomaten toe, breng aan de kook, zout naar smaak, voeg indien nodig meer water of bouillon toe.
  • Roer vlak voor het serveren de spinazie erdoor zodat deze slap is, maar nog steeds heldergroen.
  • Lekker met een stuk mooi brood

    Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina