Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Libanese knoflooksaus

Libanese knoflooksaus

Bijgerecht
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

140 g gepelde knoflook
800 ml neutrale plantaardige olie (saffloerolie, avocado-olie, druivenpitolie) geen olijfolie
120 ml citroensap
zeezout

Bereiding

  • Snijd de knoflookteentjes in de lengte doormidden en verwijder eventuele groene spruiten.
  • Doe de gesneden knoflookteentjes in een keukenmachine en voeg het zeezout toe aan de knoflookteentjes. Verwerk een minuutje tot de knoflook fijn gehakt is. Zorg ervoor dat je daarna de zijkanten van de keukenmachine afschraapt.
  • Terwijl de keukenmachine draait, giet je langzaam een ​​tot twee el olie, stop dan en schraap de kom leeg. Ga door met het toevoegen van nog één of twee el totdat de knoflook er romig uitziet.
  • Zodra de knoflook er geëmulgeerd uitziet door de paar eetlepels olie, verhoog je de snelheid van het gieten van de olie en wissel je af met de helft van het citroensap totdat alle olie en het citroensap zijn opgenomen. Dit duurt ongeveer 15 minuten om helemaal te verwerken.
  • Breng de saus over in een glazen bakje of potje en dek een nacht af met keukenpapier in de koelkast.
  • Vervang de volgende dag het keukenpapier door een luchtdicht deksel en bewaar tot 3 maanden in de koelkast.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina