Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Lasagne met gerookte zalm

Lasagne met gerookte zalm

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 90 min

Ingrediënten

100 g ongezouten boter, plus extra om in te vetten
100 gram bloem
950 ml volle melk
1 el Dijon-mosterd
1/2 tl geraspte nootmuskaat
1/2 prei , in dunne reepjes gesneden
400 g babyspinazie
2 teentjes knoflook , geperst
10 verse lasagnebladen
500 g gerookte zalm , in vierkanten van 2 cm gesneden
250 g cheddar , geraspt
50 g Parmezaanse kaas , geraspt
4 takjes dille, fijngehakt
zout
vers gemalen zwarte peper
slablaadjes, om te serveren

Bereiding

  • Smelt 75 g boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en kook 1-2 minuten, voeg dan langzaam de melk toe, terwijl je roert.
  • Kook 8-10 minuten, onder voortdurend roeren zonder de saus te hard te laten koken, tot hij ingedikt is. Voeg zodra het ingedikt is de mosterd en nootmuskaat toe
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een lasagneschaal in met boter.
  • Smelt de resterende 25 g boter in een pan, voeg de prei toe en kook 2-3 minuten om een ​​beetje zacht te worden.
  • Breng op smaak met zout en peper, voeg dan de spinazieblaadjes toe (een handje per keer is makkelijker) en de knoflook en kook nog 2-3 minuten, tot de spinazie geslonken is. Giet de overtollige vloeistof af.
  • Verdeel wat van de saus over de bodem van de schaal en leg er een laag lasagnebladen op. Bestrooi met wat van het prei-spinaziemengsel en vervolgens met wat gerookte zalm. Strooi er wat cheddar en Parmezaanse kaas over.
  • Herhaal het proces en werk de bovenste laag af met saus, een paar stukjes zalm en geraspte kaas. Bak gedurende 45 minuten, tot ze goudbruin zijn en de lasagne zacht is.
  • Om te controleren of de lasagne gaar is, steek je er een vork in – als er geen weerstand is, is hij klaar.
  • Strooi de dille erover en serveer met een frisse groene salade
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina