Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Koreaanse spinazie

Koreaanse spinazie

Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 15 min

Ingrediënten

Mild
​1 bosje spinazie ongeveer 30 g
​2 bosui gehakt
​4 tl sojasaus of gebruik zout naar smaak
​2 tl gehakte knoflook
​1 tl suiker
​2 tl sesamolie
​2 tl sesamzaadjes
​zout en peper naar smaak

Pittig
​1 bosje spinazie ongeveer 30 g
​2 bosui gehakt
​4 tot 5 tl Koreaanse rode chilipeperpasta
​4 tl sojasaus
​2 tl gehakte knoflook
​1 tl suiker
​2 tl sesamolie
​2 tl sesamzaadjes

Bereiding

  • Snijd de wortels van de spinazie af. Was, indien nodig, grondig tot er geen zand meer in het water zit. Blancheer de spinazie in gezouten kokend water tot ze verwelkt, 20 tot 30 seconden.
  • Haal de spinazie snel uit de pan en schok in ijskoud water om het koken te stoppen.
  • Giet het overtollige water af en pers het er voorzichtig uit. Snijd in stukjes van 5 cm
  • Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed met de hand, waarbij je de stukjes spinazie die samengeklonterd zijn losmaakt / scheidt. Het duurt ongeveer 10 minuten voordat de smaak van de kruiden in de spinazie sijpelt.
  • Opmerking
    Zet een kom met ijswater klaar voordat je de spinazie gaat blancheren.

    Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina