Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Kippensoep

Kippensoep

Soep voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

klontje roomboter
2 el gedroogde ui, fijngehakt
2 Bleekselderijstengels, gehakt
250 g champignons, in plakjes
2 fijngehakte teentjes knoflook
2 l kippenbouillon
150 g wortelen, in plakjes
2 tl gedroogde peterselie
1 tl zout
¼ tl gemalen zwarte peper
500 g (soep)kippenvlees ,uit elkaar getrokken
200 g (groene) kool , in reepjes gesneden

Bereiding

  • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg gedroogde ui, gehakte bleekselderij, in plakjes gesneden champignons en knoflook toe aan de pan en bak 3-4 minuten.
  • Voeg bouillon, gesneden wortel, peterselie, zout en peper toe. Laat sudderen tot de groenten gaar zijn.
  • Voeg gekookte kip en kool toe. Laat nog 8-12 minuten sudderen tot de koolreepjes gaar zijn.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina