Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

879d1c11-52cf-4d40-838e-c4118dd89680

Kikkererwtenbeignets met yoghurt, groene chili en komkommersalade

Vegetarische lunch voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

400 g kikkererwten blik, uitgelekt en gespoeld
150 gram bloem
1 tl gemalen kurkuma
1 el milde kerriepoeder
2 grote eieren
17m ml kokoswater (toko)
3 lente-uitjes, fijngesneden
gember een stuk ter grootte van een duim
2 el limoensap
1 tl rijstazijn
1/2 tl basterdsuiker
2 el, plus 2 tl koolzaadolie of plantaardige olie
1 1/2 tl nigellazaad
1/2 komkommer,in dunne plakjes
200 g griekse yoghurt
muntblaadjes een handvol
1-2 groene chilipepers, in plakjes

Bereiding

  • Prak de kikkererwten in een kom grof met een vork.
  • Doe de bloem, kruiden en 1⁄2 tl zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden, breek de eieren erdoor en klop ze door elkaar, waarbij je geleidelijk meer van de bloem toevoegt. Giet al roerend 1/4 van het kokoswater erbij, zorg ervoor dat het beslag nog klontervrij is en klop dan het resterende kokoswater in 3 porties erdoor. Blijf kloppen tot het beslag perfect glad is. Roer de kikkererwten en lente-uitjes erdoor en giet in een kan.
  • Rasp de gember fijn en pers al het sap uit het vruchtvlees in een kom, gooi het vruchtvlees weg. Klop het limoensap, azijn, suiker, 2 tl olie en nigellazaadjes erdoor. Roer de komkommer erdoor.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg lepels beslag toe en kook 2-3 minuten aan elke kant, draai om nadat er bubbels op het oppervlak verschijnen. Als ze goudbruin en gaar zijn, houd ze dan warm in een lage oven terwijl je de rest in porties kookt. Voeg meer olie toe als dat nodig is.
  • Om te serveren, stapel de beignets op borden met de komkommersalade, lepels yoghurt, munt en plakjes chilipeper(naar smaak).

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina