Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

cinnamon-pancake-stack

Kaneelpannenkoeken

Ontbijtrecept voor 4 pannenkoeken
Bereidingstijd 20 min.

ingrediënten

130 gr boekweitmeel
130 gr bloem
2 el suiker
4 tl bakpoeder
2 tl kaneel
1/2 tl zout
500 ml volle melk
3 el plantaardige olie
2 grote eieren
Extra olie voor in de pan
Pure ahornsiroop, om te serveren

Bereiding

  • Verzamel de ingrediënten
  • Meng in een grote kom het boekweitmeel, bloem voor alle doeleinden, suiker, bakpoeder, kaneel en zout. Opzij zetten
  • Klop in een andere kom de melk, olie en eieren bij elkaar
  • Voeg het melkmengsel toe aan het bloemmengsel, roer tot het net gemengd is. Bij het maken van pannenkoeken vraagt ​​het recept vaak dat de natte en droge ingrediënten worden gemengd tot ‘net gemengd’. De reden hiervoor is dat het mengen van bloem met vloeistoffen de gluten begint te ontwikkelen. Deze eiwitten geven pannenkoeken, muffins en cakes hun structuur. Te veel mengen kan leiden tot gebakken producten die onaangenaam taai zijn.
  • Verhit een dun laagje olie in een grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag. Als de olie erg heet is, schep dan ongeveer 80 ml van het beslag voor elke pannenkoek. Als er zich belletjes vormen, draai de pannenkoeken dan om en kook nog een minuut of tot ze gaar zijn.
  • Serveer met ahornsiroop en/ of fruit naar keuze geniet ervan!
    Bron: the spruce eats

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina