Hoofdgerecht voor 4 personen
bereidingstijd 60 min
Ingrediënten
4 kabeljauwfilets
100 g zwarte olijven(zonder pit)
800 g tomatenblokjes uit blik
2 teentjes knoflook , gepeld
1 el kappertjes
2 tl suiker
8 basilicumblaadjes , gescheurd
BRUINE RIJST
300 g bruine rijst
650 ml water
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ° C. Spoel de rijst 1-2 minuten onder koud water en laat uitlekken.
- Doe de rijst en het water in een pan en zet op hoog vuur. Breng aan de kook, dek af en zet op de laagst mogelijke temperatuur.
- Laat 35-40 minuten koken en roer daarna om ervoor te zorgen dat al het water is opgenomen.
- Doe de tomaten, olijven, knoflook, kappertjes en suiker in een ovenvaste pan en kook zachtjes op laag tot middelhoog vuur gedurende 15 minuten, af en toe roeren
- Leg de vis voorzichtig in de pan en schep de tomatensaus eroverheen zodat de kabeljauw helemaal ondergedompeld is.
- Breng de saus weer zachtjes aan de kook en zet hem dan in de oven om 10-12 minuten te koken, of tot de kabeljauw gaar is.
- Schik de kabeljauw op borden samen met de bruine rijst en strooi de basilicumblaadjes erover. Schep de overgebleven saus erover en serveer direct