Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

img15346.768x512

Kabeljauw met tomatensaus

Hoofdgerecht voor 4 personen
bereidingstijd 60 min

Ingrediënten

4 kabeljauwfilets
100 g zwarte olijven(zonder pit)
800 g tomatenblokjes uit blik
2 teentjes knoflook , gepeld
1 el kappertjes
2 tl suiker
8 basilicumblaadjes , gescheurd
BRUINE RIJST
300 g bruine rijst
650 ml water

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ° C. Spoel de rijst 1-2 minuten onder koud water en laat uitlekken.
  • Doe de rijst en het water in een pan en zet op hoog vuur. Breng aan de kook, dek af en zet op de laagst mogelijke temperatuur.
  • Laat 35-40 minuten koken en roer daarna om ervoor te zorgen dat al het water is opgenomen.
  • Doe de tomaten, olijven, knoflook, kappertjes en suiker in een ovenvaste pan en kook zachtjes op laag tot middelhoog vuur gedurende 15 minuten, af en toe roeren
  • Leg de vis voorzichtig in de pan en schep de tomatensaus eroverheen zodat de kabeljauw helemaal ondergedompeld is.
  • Breng de saus weer zachtjes aan de kook en zet hem dan in de oven om 10-12 minuten te koken, of tot de kabeljauw gaar is.
  • Schik de kabeljauw op borden samen met de bruine rijst en strooi de basilicumblaadjes erover. Schep de overgebleven saus erover en serveer direct

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina