Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

kaassteak

Kaassteak

Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd 40 min

Ingrediënten

250 g biefstuk
2 el olijfolie
1 tl zeezout uit de molen
1 tl versgemalen peper
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
300 g champignons
1 groene paprika
250 g provolone kaas in plakjes

Bereiding

  • Snijd op een schoon oppervlak je biefstuk in reepjes van 2 cm die 1/4 cm dik zijn. Verhit je olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de biefstuk toe. Strooi het zout, peper, uienpoeder en knoflookpoeder over de biefstuk.
  • Bak het vlees bruin. Draai vervolgens het vuur hoog en kook tot de biefstuk van buiten krokant wordt. Dit duurt ongeveer 12 minuten.
  • Leg de gebakken biefstuk op een schaal tot later gebruik. Laat alle sappen in de pan. Draai het vuur laag tot medium laag. Snijd de champignons in dunne plakjes en de groene paprika in blokjes en voeg deze toe aan de pan.
  • Bak de groenten ongeveer 3 minuten, of tot ze net gaar zijn. Haal de pan van het vuur.
  • Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Leg de gebakken biefstuk terug in de pan en meng het vlees en de groenten door elkaar. Als je geen ovenvaste koekenpan hebt, meng dan de gebakken ingrediënten in een ovenschaal die is ingevet.
  • Snijd de provolone-kaas in plakjes, als deze nog niet in plakjes is. Schik de kaas over de kaassteak-ingrediënten zodat alles bedekt is. Bak de ingrediënten ongeveer 5 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Om een ​​lichtbruine bovenkant te krijgen, bak je de koekenpan nog 3-4 minuten onder een grill voordat je hem serveert.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina