SALADE VOOR 6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.
Ingrediënten
Voor de vinaigrette
30 g verse Italiaanse peterselieblaadjes
30 g verse basilicumblaadjes
1/4 tl gedroogde oregano
2 teentjes knoflook, gepeld
60 ml rode wijnazijn
180 ml extra vierge olijfolie
3/4 tl zout
1/4 tl gemalen zwarte peper
2 tl honing
Voor de salade
1 grote sla naar keuze, gewassen, gedroogd en in grote, hapklare stukjes gesneden
1 grote rode paprika, gehakt
100 g komkommer
1 à 2 wortelen, in linten geschild
Handvol tomaatjes, gehalveerd
Handvol ontpitte olijven
Ricotta of feta naar smaak, verkruimeld
Bereiding
- Maak de dressing: meng alle dressingingrediënten in een keukenmachine of met de staafmixer.
- Doe alle ingrediënten voor de salade, behalve de kaas, in een grote kom. Voeg vlak voor het opdienen ongeveer de helft van de dressing toe en meng goed. Voeg zo nodig beetje bij beetje meer dressing toe; zorg ervoor dat je de sla erg royaal nat maakt, anders wordt de salade flauw. Doe de kaas erdoor, proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.