Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Hoisin-Beef-Noodlesq

Hoisin noedels met gehakt en groenten

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediƫnten
2 el zonnebloemolie
500 g rundergehakt
1 ui, in plakjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
400 g gesneden Chinese kool
200 g gesneden wortel
250 g verse Chinese eiernoedels
2 el oestersaus
2 el hoisinsaus
1 tl donkere ketjap
2 tl witte azijn
4 fijngesneden bosuitjes of lente-uitjes
Sesamzaadjes, om te serveren

Bereiding

  • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en verdeel het over de pan. Laat het vlees aanbraden en minimaal 5-6 minuten bakken, of tot het vleessap is verdampt en al het vlees lekker gaar is.
  • Voeg nu de ui toe en roerbak nog een minuut. Voeg de knoflook toe en roerbak nog eens 20 seconden. Voeg dan de kool toe en roerbak nog eens 20 seconden. Doe dan de wortel erdoor tot hij net slap is. Zet het vuur uit en zet opzij.
  • Kook de noedels een minuut in kokend water of tot ze beetgaar zijn. Giet af en voeg toe aan de pan met het gehakt. Zet het vuur weer hoog en voeg de oestersaus, hoisinsaus, donkere ketjap en azijn toe. Roer tot alles goed gemengd is. Bestrooi met de bosui en (geroosterde) sesamzaad en serveer.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina