Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Hasselback-2Bpotatoes-303-2

Hasselback aardappelen met rozemarijn

BIJGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 15 MIN. + 1 UUR OVENTIJD

Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
4 el spekvet of olijfolie
5 teentjes knoflook
4 takjes rozemarijn
Zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220⁰C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pel de knoflookteentjes en maak schoon. Giet vervolgens het spekvet of de olie op de bakplaat en leg de knoflookteentjes en rozemarijn ook op de bakplaat.
  • Houd het uiteinde van een aardappel vast. Gebruik een scherp mes om de aardappel in te snijden en dunne plakjes te maken. Snijd de aardappel niet door, maar snijd twee derde naar beneden, zodat er een stevige bodem van minimaal 1/2 cm aan de onderkant overblijft. Herhaal met de resterende aardappelen.
  • Leg de aardappelen op de bakplaat en rol ze rond om ze met vet te bedekken. Leg ze met de open kant naar boven. Bestrooi vervolgens elke aardappel royaal met zout en peper.
  • Rooster 30 minuten in de oven. Gebruik vervolgens een tang om zachtjes in de bodem van elke aardappel te knijpen om de plooien te openen. Gebruik een kwastje om de met kruiden doordrenkte olie over de bovenkant van elke aardappel en tussen de plooien te borstelen. Gooi de knoflookteentjes weg als ze zwart zijn geworden.
  • Rooster nog 30 minuten in de oven, tot de grootste aardappel gaar is. Serveer warm.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina