Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Groentecurry

Groentecurry

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 60 min

Ingrediƫnten

500 g zoete aardappel (of pompoen)
700 g bloemkool of broccoli)
1 rode paprika in blokjes
1 gele paprika in blokjes
4 grote courgettes grof gesneden
200 g babyspinazie
1 ui fijngesnipperd
4 teentjes knoflook geplet
1 tl gemalen gember
2 el Garam Masala
1 tl paprika
1 tl koriander
2 tl kerriepoeder
1 el tomatenpuree
250 ml groentebouillon
400 ml romige kokosmelk
snufje suiker
zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Snijd de groenten in blokjes van gelijke grootte. Zeer grote bloemkool-/broccoliroosjes kunnen gehalveerd/in vieren gedeeld worden.
  • Leg de groenten (behalve de spinazie) op een grote bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  • Breng op smaak met zout, plaats in de oven en laat 30 minuten roosteren tot ze gekarameliseerd en goudbruin zijn.
  • Terwijl de groente roostert, maak je de currybasis: Fruit de fijngesnipperde ui, knoflook en gember in een scheutje olie tot ze gaan geuren.
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en laat een minuutje koken en giet dan de bouillon erbij.
  • Schraap eventuele plakkerige stukjes van de bodem van de pan en giet de kokosmelk erbij. Breng op smaak met een snufje suiker (optioneel), zout en peper en laat sudderen.
  • Laat 10 minuten koken tot de saus is ingekookt en aan de achterkant van een lepel blijft plakken.
  • Voeg de geroosterde groenten samen met de babyspinazie toe aan de kerriesaus en laat 5-10 minuten koken, voeg indien nodig meer bouillon toe.
  • Breng op smaak en serveer met rijst, verse koriander en gehakte pepers (optioneel).
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina