Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

EASY-Green-Curry-Paste-10-minutes-1-food-processor-SO-perfect-for-sauces-curries-dressings-and-more-vegan-curry-glutenfree-plantbased-healthy-recipe-sauce

Groene currypasta

BEREIDINGSTIJD: 10 MIN.

Ingrediƫnten
1/2 tl korianderzaad (of poeder)
1 tl komijnzaad (of poeder)
1/2 tl hele zwarte peperkorrels (of gemalen peper)
3 kleine groene pepers (zaden verwijderd)
1 middelgrote groene paprika ( zaden verwijderd, gehakt)
5 teentjes knoflook, gepeld
2 stengels citroengras (punten bijgesneden, gehalveerd + gehakt)
1 volle eetlepel vers gesneden gember of laos (of 1 tl gemalen gember)
6 stengels bosui (in ringen gesneden)
1 el verse kurkuma (of minder dan 1 theelepel gemalen kurkuma per 1 eetlepel vers)
1/2 tl zeezout (plus meer naar smaak)
3 el citroensap
1 middelgrote limoen, geraspt en geperst
2-3 el avocado- of druivenpitolie
1 el ahornsiroop

Tip: als je een pittige pasta wil, vervang je de groene paprika voor 6 groene pepers

Bereiding

  • Als je heel korianderzaad, komijnzaad en zwarte peperkorrels gebruikt, doe deze dan in een kleine koekenpan en rooster op middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten, af en toe schudden, tot ze geurig en iets dieper van kleur. Sla deze stap over als je poeder gebruikt.
  • Zodra de zaden zijn geroosterd, voeg ze toe aan een vijzel en stamper en plet ze losjes. Als je geen vijzel met stamper hebt, laat de zaden dan iets afkoelen, doe ze in een boterhamzakje en plet ze met een deegroller of een zware pan. Zet opzij.
  • Voeg aan een keukenmachine (of blender met een smalle bodem) groene pepers, paprika, knoflook, citroengras, gember, groene uien, koriander, komijn, zwarte peper, kurkuma, zeezout, citroensap, limoenschil + -sap, olie en ahornsiroop toe. Mix tot er een pasta ontstaat, waarbij je de zijkanten naar beneden schraapt als dat nodig is. Het citroengras kan in het begin moeilijk te malen zijn, maar geef het de tijd!
  • Proef en pas de smaak naar behoefte aan, voeg meer limoenschil of sap toe voor zuurgraad, zout voor zout, pepers voor warmte, ahornsiroop voor zoetheid, olie (of water) voor romigheid, knoflook voor pit, gember voor helderheid of kurkuma voor intensere currysmaak.
  • Bewaar currypasta in een pot in de koelkast tot 10 dagen of langer. Voor langere bewaartijd, vries in en bewaar het in een diepvrieszak tot 1 maand.

Deze currypasta is ideaal voor curries, soepen, sauzen, saladedressings en meer!

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina