Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

ba-roasted-salmon-lead

Geroosterde zalm met venkel, citrusvruchten en chilipepers

Hoofdgerecht voor 6 personen
Bereidingstijd 60 min

Ingrediënten

1 middelgrote venkelknol, in dunne plakjes gesneden
1 bloed- of navel-sinaasappel, heel dun gesneden, pitten verwijderd
1 citroen, heel dun gesneden, pitten verwijderd
1 rode chilipeper of jalapeño, met zaden, in dunne plakjes
4 takjes dille, plus meer voor serveren
zeezout en grof gemalen zwarte peper
9 ons – 1 kg zalmfilet zonder vel,
180 ml olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 275 ° C. Doe de venkel, stukjes sinaasappel, schijfjes citroen, chili en 4 takjes dille in een ondiepe, maar grote ovenschaal; breng op smaak met zeezout en peper. Breng de zalm op smaak met zeezout en leg het op het venkelmengsel. Giet er olie over.
  • Rooster tot de zalm net gaar is (de punt van een mes glijdt er gemakkelijk doorheen en het vlees is een beetje ondoorzichtig), 30-40 minuten voor medium-rare.
  • Leg de zalm op een schaal en breek deze gaandeweg in grote stukken. Schep het venkelmengsel en de olie uit de ovenschaal erover; verwijder de takjes dille. Breng op smaak met zeezout en peper en bedek met nieuwe verse dille takjes.

Serveer naar keuze met pasta, (gebakken) aardappel, enz.
Probeer ook eens met kabeljauw, ipv zalmfilet.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina