Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 15 min.
Ingrediënten
druiven
olijfolie
zeezout
verse tijmtakjes
goed rustiek brood, in plakken van 1 cm dik gesneden
olijfolie
verse ricotta, bij voorkeur huisgemaakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220º C. Verspreid druiven in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zout. Leg de tijmblaadjes erover. Doe alles voorzichtig met je handen door elkaar. Zet de schaal 7 tot 9 minuten in de oven of tot de druiven net beginnen te barsten. Het heeft de voorkeur een kortere braadtijd aan te houden- het is mooi als een deel van de druiven intact blijft.
- Verhit ondertussen een grill- of grillpan tot middelhoog. Bestrijk het brood met olijfolie. Grill tot ze lekker geroosterd zijn.
- Verdeel wat verse ricotta over het brood. Top met geroosterde druiven. Gooi de takjes tijm weg.