Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

grapes1

Geroosterde druiven met tijm, verse ricotta en gegrild brood

Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 15 min.

Ingredi├źnten

druiven
olijfolie
zeezout
verse tijmtakjes
goed rustiek brood, in plakken van 1 cm dik gesneden
olijfolie
verse ricotta, bij voorkeur huisgemaakt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220┬║ C. Verspreid druiven in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zout. Leg de tijmblaadjes erover. Doe alles voorzichtig met je handen door elkaar. Zet de schaal 7 tot 9 minuten in de oven of tot de druiven net beginnen te barsten. Het heeft de voorkeur een kortere braadtijd aan te houden- het is mooi als een deel van de druiven intact blijft.
  • Verhit ondertussen een grill- of grillpan tot middelhoog. Bestrijk het brood met olijfolie. Grill tot ze lekker geroosterd zijn.
  • Verdeel wat verse ricotta over het brood. Top met geroosterde druiven. Gooi de takjes tijm weg.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina