CURRYPASTA VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.
Ingrediënten
1/2 tot 1 steel citroengras, fijngehakt
1 tot 2 gele pepers, in plakjes
2 sjalotten, in plakjes
1 stuk laos ter grootte van een duim, in plakjes
4 teentjes knoflook
1 tl koriander, gemalen
1 tl komijn, gemalen
1/2 tl komijnzaad
1/4 tl kaneel
2 el vissaus
1/2 tl garnalenpasta (trassi)
3/4 tl kurkuma
1 snufje witte peper
2 el bruine suiker
1 el limoensap
1 el tomatenpuree
90 ml kokosmelk
Bereiding
- Doe alle ingrediënten met 90 ml kokosmelk in een keukenmachine of blender. Voeg indien nodig meer kokosmelk toe om de ingrediënten tot een gladde pasta of saus te mengen. Maal en meng het goed.
- Gebruik de pasta om gele curry te maken. Of je het nu meteen gebruikt of uit de vriezer pakt, van deze gele currypasta maak je eenvoudig een heerlijke curry, bijvoorbeeld met bloemkoolrijst en groenten. Doe de pasta in een wok met wat plantaardige olie. Roerbak tot het geurig is (ongeveer 1 minuut) en voeg dan 200 – 400 ml kippen- of groentebouillon of kokosmelk toe. Genieten!
Tip: Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 2 weken (of langer).