Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Moroccan-Spiced-Vegetable-Couscous-process-14-1

Gekruide groentecouscous

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
2 el olijfolie
1 middelgrote rode ui, gehakt
1 gele paprika, in stukjes gesneden
1 wortel, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Peper en zout naar smaak
½ tl paprikapoeder
½ tl gemalen koriander
¼ tl kurkuma
½ tl selderijzout (of keukenzout)
½ tl komijnpoeder
⅛ tl kaneelpoeder
Cayennepeper, naar smaak (optioneel)
150 g doperwten (diepvries)
400 g kikkererwten (blik), uitgelekt
6 Peppadew (zoet pikante pepers), gehakt
350 ml kippen- of groentebouillon
Een flink handvol verse peterselie, fijngehakt
180 g couscous

Bereiding

  • Verhit de olie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg rode ui, gele paprika en wortel toe en sauteer 10-15 minuten of tot ze bruin zijn en alle groenten zacht zijn.
  • Voeg de knoflook toe, bak nog een minuut. Roer het zout en peper, paprikapoeder, koriander, kurkuma, selderijzout, komijn, kaneel en cayennepeper (indien gebruikt). Roerbak tot het geurt (ongeveer een minuut).
  • Voeg de diepvrieserwten toe en bak kort. Roer de pikante pepers en kikkererwten erdoor. Gevolgd door de bouillon, waarbij eventuele bruine stukjes van de bodem van de pan worden geschraapt.
  • Voeg de gehakte peterselie toe en roer de couscous erdoor. Doe het vuur laag en laat 5 minuten staan tot de vloeistof wordt geabsorbeerd. Roer goed en serveer.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina