VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.
Ingrediënten
200 g sperziebonen (schoongemaakt)
1 winterwortel (in linten geschaafd)
200 g spitskool
4 eieren
3 cm verse gember (geraspt)
400 ml kokosmelk
1 el sambal
75 ml ketjap manis
200 g pindakaas met stukjes
150 g taugé (gewassen)
Rijst naar keuze voor 4 personen
Bereiding
- Breng in een grote pan het water aan de kook en kook de bonen 5 min. Voeg de laatste halve minuut de kool toe.
- Kook de eieren 8 min., laat schrikken, pel ze en halveer ze in de lengte.
- Kook de rijst in een rijstkoker of pan.
- Doe de gember met de kokosmelk en sambal in een pan en breng aan de kook. Laat 3 min. inkoken. Voeg dan de ketjap en pindakaas toe en roer tot een mooie gladde saus. Even proeven en op smaak brengen.
- Bak eventueel de taugé.
- Als alles klaar is, kan je de gado gado opdienen op een grote schaal of in verschillende kleine schaaltjes. Serveer eventueel met gebakken uitjes en kroepoek.
Geïnspireerd door Allerhande