Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

11._gado_gado_nieuw_klein

Gado gado met rijst en sperziebonen

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
200 g sperziebonen (schoongemaakt)
1 winterwortel (in linten geschaafd)
200 g spitskool
4 eieren
3 cm verse gember (geraspt)
400 ml kokosmelk
1 el sambal
75 ml ketjap manis
200 g pindakaas met stukjes
150 g taugé (gewassen)
Rijst naar keuze voor 4 personen

Bereiding

  • Breng in een grote pan het water aan de kook en kook de bonen 5 min. Voeg de laatste halve minuut de kool toe.
  • Kook de eieren 8 min., laat schrikken, pel ze en halveer ze in de lengte.
  • Kook de rijst in een rijstkoker of pan.
  • Doe de gember met de kokosmelk en sambal in een pan en breng aan de kook. Laat 3 min. inkoken. Voeg dan de ketjap en pindakaas toe en roer tot een mooie gladde saus. Even proeven en op smaak brengen.
  • Bak eventueel de taugé.
  • Als alles klaar is, kan je de gado gado opdienen op een grote schaal of in verschillende kleine schaaltjes. Serveer eventueel met gebakken uitjes en kroepoek.


Geïnspireerd door Allerhande

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina