Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

ALFREDO-1-of-1-5

Fettuccine in knoflook-roomsaus

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 5 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediƫnten
400 g fettuccine
450 ml slagroom (met hoog vetgehalte)
1 teen knoflook, gepeld en heel gelaten
115 g gezouten boter, zacht
Snufje nootmuskaat
70 g vers geraspte Parmezaanse kaas plus extra voor serveren
Zout en zwarte peper naar smaak
Verse bladpeterselie ter garnering, gehakt

Bereiding

  • Kook de fettuccine in een grote pan tot hij net niet gaar is. Het zal gaar worden in de saus.
  • Verwarm, terwijl de pasta kookt, in een diepe braadpan, de room en knoflook op laag tot middelhoog vuur.
  • Voeg de boter toe en klop zachtjes tot het gesmolten is. Verwijder de knoflook en gooi deze weg. Meng de nootmuskaat en kaas erdoor. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.
  • Giet de pasta af en bewaar 2 kopjes kookvocht. Voeg het toe aan de saus en meng voorzichtig door elkaar. Voeg eventueel wat pastawater toe om los te maken.
  • Bestrooi met geraspte kaas en gehakte peterselie. Serveer onmiddellijk.

Tips en meer:

  • Voeg bij het koken van pasta voldoende zout toe aan het water zodat het de pasta op smaak brengt. Chef-koks zullen je vertellen dat het kookwater naar de zee moet smaken, dus wees niet te voorzichtig. Als je het niet zeker weet, proef het water!
  • Kook de pasta tot hij net gaar is en laat hem gaar worden in de saus zodat hij de smaken kan opnemen en met de saus kan samengaan.
  • Bewaar wat pastawater om het te gebruiken voor de saus. Het pastawater is vol van smaak en fluweelzacht zetmeel dat kan worden gebruikt om de saus uit te dunnen.
  • Gebruik geen olie. Door olie aan het pastawater toe te voegen, glijdt de saus van de pasta in plaats van deze te bedekken.
  • Gebruik room met een hoog vetgehalte, omdat het dikker wordt als het wordt gekookt zonder het gebruik van een roux- of verdikkingsmiddel.
  • Serveer onmiddellijk! Als de saus afkoelt, wordt hij dikker en als je hem te lang laat staan, zal de pasta samenklonteren.
  • Variaties: Voeg gestoomde of geroosterde groenten, gekookte kip, garnalen of knapperig spek toe voor een heel nieuw gerecht.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina