Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

img_pescado_encocado_56882_600

Encocado ( vis in kokossaus)

Dit eenvoudige gerecht van vis in een romige kokossaus. deze wordt gekookt langs de hele kust van Ecuador en op de Galapagos eilanden.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 45 min.

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 rode ui, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
4 mooie tomaten ,schoongemaakt en fijngehakt
1 el tomatenpuree
400 ml kokosmelk, blik
1 limoen, uitgeperst
1/2 sinaasappel, uitgeperst
250 g basmati rijst
witvisfilet zonder vel, 600 g, in stukken van 5 cm gesneden
gember, een stuk ter grootte van een duim
handvol korianderblaadjes, fijngehakt
1 rode peper, fijngesneden

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika, af en toe roerend, 7-8 minuten of tot ze zacht en een beetje goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden tot deze geurt. Voeg de kruiden en een flinke snuf zout toe, meng goed en doe de tomaten in de pan met de tomatenpuree en 100 ml water. Meng goed en kook, af en toe roerend, gedurende 4-5 minuten of tot de tomaten beginnen af ​​te breken.
  • Giet de kokosmelk, limoensap en sinaasappelsap erbij. Goed mengen en aan de kook brengen. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen.
  • Doe ondertussen de rijst in een pan en giet er 500 ml kokend water over. Dek af en kook zachtjes gedurende 10-12 minuten of tot het water is opgenomen. Zet het vuur uit en laat afgedekt 5-6 minuten staan, zodat de rijst kan opstijven.
  • Doe de vis in de saus en meng goed. Rasp de gember over de curry. Dek af en kook zachtjes gedurende 10-12 minuten of tot de vis net gaar is. Schep op een warme serveerschaal en strooi de koriander en chili erover. Serveer direct met de rijst.

Bron: olive.com

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina