Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

chickensoup-4

De lekkerste kippensoep

Het onderstaande recept voor kippensoep is niet alleen erg lekker, maar het bevat ook een aantal ontstekingsremmend ingrediënten, die helpen bij het bestrijden van verkoudheid. Gezond dus, vooral in de herfst en winter! Wat zit er zoal in?
Gember: geweldig voor de spijsvertering en een krachtig ontstekingsremmend middel om in recepten te gebruiken.
Knoflook: echt het beste als je ziek bent. Knoflook zit vol antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Daarom gebruiken we in deze soep 6 teentjes knoflook.
Kurkuma: Super trendy en erg goed voor je. Het beste in combinatie met een zwarte peper voor een optimale opname. Dit recept vraagt ​​om verse kurkuma (als je het kunt vinden).
Kip: de eiwitten van dit recept! De kip kookt in de soepbouillon, waardoor hij mooi zacht blijft.
Verse kruiden: Rozemarijn & tijm voegen extra smaak toe aan dit recept.
Parelcouscous: Naast de groenten is de couscous echt de ster, omdat het helpt om de bouillon dikker te maken en de soep stevig te houden. Het geeft gewoon de perfecte textuur voor de soep.

SOEP VOOR 6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 45 MIN.

Ingrediënten
1 el olijfolie
6 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, in blokjes gesneden
2 grote wortelen, in dunne plakjes gesneden
2 stengels bleekselderij, grof gehakt
1 el vers geraspte gember
1 el vers geraspte kurkuma (of 1 theelepel gemalen kurkuma)
1½ l zoutarme kippenbouillon
500 g kipfilet of dijen zonder botten
1 tl vers gehakte rozemarijn
1 tl verse tijm, steeltjes verwijderd en gehakt
½ tl zout
Vers gemalen zwarte peper
180 g parelcouscous
120 g bevroren erwten (optioneel, maar aanbevolen)

Bereiding

  • Zet een grote braadpan of pan op middelhoog vuur en voeg olie toe. Voeg als de olie heet is knoflook, ui, wortels en selderij toe. Bak een paar minuten tot de ui gaat kleuren.
  • Voeg vervolgens geraspte gember en geraspte kurkuma toe. Bak gedurende 30 seconden om de kruiden een beetje te laten koken en voeg dan kippenbouillon, kipfilet, rozemarijn, tijm, zout en peper toe.
  • Breng de soep aan de kook en roer de couscous erdoor. Je wilt dat de kip onder de bouillon komt, dus zorg ervoor dat je ze tot op de bodem roert.
  • Zet het vuur laag tot medium laag en laat het onbedekt 20-25 minuten sudderen of tot de kip gaar is.
  • Als de kip gaar is, verwijder je hem met een schuimspaan en leg hem op een snijplank om met twee vorken uit elkaar te trekken. Voeg de kip weer toe aan de pan en roer de bevroren erwten erdoor. Als je merkt dat je niet genoeg bouillon hebt, voeg dan gerust nog een beetje toe. Proef en pas indien nodig kruiden aan. Genieten!

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina