Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

crepes-minces-30634b2c

Crêpes – Dunne Franse pannenkoeken

RECEPT VOOR 14 PANNEKOEKEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
150 g bloem
30 g (2 el) suiker
1 snufje zout
2 eieren
375 ml melk
1/2 tl (2,5 ml) vanille-extract
15 ml (1 el) ongezouten boter, gesmolten
Zachte boter, om te bakken

Bereiding

  • Meng de bloem, suiker en zout in een kom. Voeg de eieren, 125 ml melk en de vanille toe en meng goed met de garde tot het deeg glad en homogeen is. Voeg al roerend geleidelijk de resterende melk toe. Voeg de gesmolten boter toe.
  • Verhit een pan met antiaanbaklaag met een diameter van ongeveer 23 cm op middelhoog vuur. Als de pan heet is, bestrijk je deze met boter d.m.v. een borstel (je kunt ook keukenrol in de boter dopen en hiermee licht invetten).
  • Giet voor elke pannenkoek ongeveer 45 ml (3 el) beslag in het midden van de pan. Probeer, terwijl je de pan draait, het beslag gelijkmatig te verdelen om de hele bodem te bedekken. Als de rand gemakkelijk loslaat en bruin begint te worden, is het tijd om de pannenkoek met een spatel om te draaien. Laat 10 seconden bakken en haal het dan uit de pan.
  • Leg de gebakken pannenkoeken gaandeweg op een bord. Dek af met folie om uitdroging te voorkomen en warm te houden. Lekker met ahornsiroop of bosbessensaus. Of natuurlijk met een topping naar eigen keuze.Bron: Traditioneel Frans recept

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina