Hoofdgerecht voor 6 personen
Bereidingstijd 3 uur + marineren
Ingrediënten
1 haan van ongeveer 3 kg (of anders een grote kip), snijd
het karkas van je haan in stukjes
50 cl water
een bouquet garni
Coq au vin marinade
75 cl rode wijn (een goede Bourgogne)
4 jeneverbessen
1 kruidnagel
1 takje tijm
2 laurierblaadjes
Coq au vin groente
300 g champignons (Parijse champignons, cantharellen, eekhoorntjesbrood …)
300 g wortelen
200 g gerookt
spek
2 gele uien
3 teentjes knoflook (evt. +12 in een netje)
12 sjalotten
Voor de coq au vin saus
30 cl kalfsbouillon (zelfgemaakt of uit poeder)
1 klein glas cognac
2 blokjes pure chocolade
zout
zwarte peper
boter
Bereiding
Bereid vervolgens de marinade door alle ingrediënten (wijn, laurier, tijm, kruidnagel, jeneverbes) te mengen. Voeg je stukjes haan toe en marineer een nacht in de koelkast.