Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Chinese aubergine met gember en knoflook

Chinese aubergine met knoflook en gember

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 25 min.

Ingrediƫnten

1 el Zout
1 l koud water + 2 el
3 Chinese aubergines, in reepjes gesneden
2 el bruine suiker
2 el sojasaus
1 el Rijstazijn
1/2 tl geroosterde sesamolie
1/2 tl maizena
1/4 tl gemalen chilivlokken
3 el plantaardige olie
4 teentjes knoflook, gehakt
2 el gehakte verse gember
1 bosui, gehakt

Geroosterde sesamzaadjes, om te serveren
Gekookte rijst naar keuze en hoeveelheid om te serveren

Bereiding

  • Los in een grote kom met een garde het zout op in 1 l water. Voeg de aubergines toe en laat 15 minuten pekelen. Giet af en dep ze droog
  • Meng in een andere kom het resterende water, bruine suiker, sojasaus, azijn, sesamolie, maizena en chili en zet opzij.
  • Bak de aubergines in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur 5 minuten in plantaardige olie of tot ze gaar en goudbruin zijn. Zet deze op een bord ook opzij.
  • Bak in dezelfde pan de knoflook en gember 1 minuut bruin en voeg indien nodig meer olie toe. Voeg de weggezette saus toe. breng aan de kook. Verwijder uit de pan, en voeg de aubergines toe en bestrijk dan met de saus.
  • Garneer met bosuien en sesamzaadjes. Serveer met (jasmijn)rijst, indien gewenst.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina