Hoofdgerecht voor 8 personen
Bereidingstijd 110 min
Ingrediënten
2 el olijfolie
2 middelgrote uien ,gesnipperd
4 teentjes knoflook , fijngehakt
500 g mager biologisch rundergehakt
1 tl zout
1 el zoete chilipoeder of naar smaak
1/4 tl gerookte chilipoeder, of naar smaak
1 el gemalen komijn
2 tl oregano
2 zoete paprika ’s (rood, oranje, geel of gemengd), in blokjes gesneden
1 blik (400 g) hele, gepelde tomaten (of dezelfde hoeveelheid geplet of gepureerd)
500 ml water
2 kleine blikken kidneybonen of zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
1 klein blikje verse of bevroren maïskorrels
Voor de garnering:
Zure room
Geraspte scherpe cheddar
Gesneden bosuitjes
Avocadoschijfjes
Gesneden sla
Gehakte verse jalapeños
Verse koriander
Bereiding