Veganistisch hoofdgerecht voor 5 personen.
bereidingstijd 30 min.
Ingrediënten
2 uien, grof gehakt
3 teentjes knoflook, grof gehakt
gember, een stuk ter grootte van een duim, grof gehakt
2 el plantaardige olie
2 el zwarte mosterdzaadjes
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen kurkuma
400 g gehakte tomaten, blik
2 blikken kikkererwten uitgelekt en gespoeld
1/2 tl garam masala
1/2 citroen, uitgeperst
koriander een klein bosje, gehakt
roti of rijst om te serveren
Bereiding
- Doe de uien, knoflook en gember in een keukenmachine en meng tot een gladde puree (voeg eventueel een scheutje water toe). Verhit de plantaardige olie in een grote pan en bak de mosterdzaadjes tot ze beginnen te knappen, voeg dan de kruiden toe en bak ze 1 minuut.
- Voeg de puree toe met een beetje kruiden en kook 15 minuten zachtjes tot het donker en dikker wordt en voeg daarna de tomaten en kikkererwten toe. Laat nog 15 minuten sudderen tot het dikker is, breng op smaak en roer de garam masala, citroensap, koriander en een scheut kokend water erdoor, indien nodig. Schep in kommen en serveer met roti of rijst.