Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

visstoofpot

Braziliaanse visstoofpot

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 50 min

Ingrediënten

​2 el kokosnootolie
1 ui , fijngehakt
​2 rode paprika , in plakjes
​3 teentjes knoflook , gehakt
​400 g tomaten passata
​200 ml visbouillon of visfond
​300 – 400 kokosmelk
​1 el gemalen komijn
​1 el gerookte paprika
​1 tl keukenzout
​1/2 tl gemalen zwarte peper
​1/4 tl gemalen cayennepeper ​
Voor afwerking:
​500 g verse of ontdooide witvis, in stukjes van 2 1/2 cm
vers limoen- of citroensap naar smaak
​1 el gehakte verse koriander of peterselie naar smaak

Bereiding

  • Verhit in een hapjespan de kokosolie, en voeg daarna de ui en knoflook toe. Bak deze tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de paprika toe en bak deze even mee.
  • Voeg daarna de passata, visbouillon en de kokosmelk( naar smaak) toe en roer goed door.
  • Voeg alle kruiden toe en zout en peper en roer goed door. proef of het naar jouw smaak is.
  • laat lekker sudderen tot de saus is ingedikt, en voeg dan de vis toe.
  • Warm alles goed door zodat de vis gaar wordt.
  • Breng op smaak met de limoensap. Doe dit in beetjes en proef steeds tussendoor, zodat er een mooie smaak ontstaat.
  • Garneer als laatste de verse kruiden en serveer. Als je niet low carb wilt eten kan je er rijst bij serveren..
  • Bewaar als er over is de saus als basis van een nieuw creatief gerecht…
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina