Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

stock-photo-free-download-spaghetti-pasta-with-bolognese-sauce-19506

Bolognesesaus

SAUS VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 15 MIN. VOORBEREIDING + 2 UUR BEREIDING

Ingrediƫnten
40 g boter
2 el olijfolie
1 ui gesnipperd
1 stengel bleekselderij in stukjes van 0,5 cm
1 kleine winterwortel
1 teen knoflook (geperst)
250 g biologisch rundergehakt
1 el tomatenpuree
Evt. 125 ml witte wijn
Zout en peper uit de molen

Bereiding

  • Verhit de boter en de olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Fruit 5-10 min., totdat hij doorschijnend begint te worden. Blijf roeren.
  • Voeg de selderij en wortel toe, dek de pan af en bak nog 5-10 min. De groenten moeten gaar zijn en bruine randjes krijgen. Bak de teen knoflook een minuut mee
  • Voeg het gehakt toe en maak het met een houten lepel kapot. Zet het vuur hoger en bak al roerend 10 min. tot het vlees zijn rode kleur verloren heeft.
  • Roer er de tomatenpuree door en laat het mengsel even pruttelen Voeg de wijn en evenveel water toe of 250 ml water.
  • Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
  • Laat alles op een heel laag vuur 90 min. pruttelen en voeg wat water toe als de saus droog dreigt te worden. Het gehakt moet de eerste uur van de kooktijd onder staan en de saus moet zacht pruttelen.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina