VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 60 MIN.
Ingrediënten
2 grote aubergines, in dunne plakken
500 g diepvriesspinazie
125 g feta
Versgemalen peper en zout
Voor de tomatensaus
8 mooie rode tomaten
1 ui
2 tenen knoflook
Verse tijm
1 rode peper
Verse basilicum
2 tl oregano
Versgemalen zeezout
Parmezaanse kaas naar smaak
Olijfolie met kruiden, knoflook, en iets zeezout
Bereiding
-
- Ontdooi de diepvriesspinazie in een vergiet en laat goed uitlekken. Leg de aubergineplakken in water met een hand zout.
- Hak voor de tomatensaus de knoflook, de rode peper en snipper de ui. Fruit dit in wat olijfolie.
- Voeg de in vieren gesneden tomaten toe samen met de oregano en tijm. Laat dit 20 minuten pruttelen en voeg de basilicum toe.
- Proef en voeg naar smaak zeezout toe. Verwarm ondertussen de oven op 200⁰C.
- Neem een grillpan en laat deze heet worden. Spoel de aubergineplakken af, dep deze droog en bestrijk ze dun aan beide zijden.
- Grill de plakken in de hete pan aan beide zijden tot ze mooi bruin zijn. Laat daarna uitlekken op een stuk keukenrol.
- Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Verkruimel de feta door de spinazie, en breng op smaak met zout en peper (niet te zuinig). Neem een plak aubergine, leg er een eetlepel spinazie op, rol de plak open leg hem in de tomatensaus. Doe dit totdat alle plakken op zijn. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de rolletjes 20 min. in de oven.
Lekker met verse pasta, brood of gebakken aardappel.