Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

img86802.768x512

Aubergine en paneer bhaja

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 45 MIN.

Ingrediƫnten
2 aubergines
Plantaardige olie, om te frituren
1 tl komijnzaad
1 groene paprika, fijngehakt
1 rode paprika, fijngehakt
1 rode ui, fijngehakt
1 tomaat, fijngehakt
2 tl kurkuma
3 tl rode chilipoeder
2 tl gemalen koriander
2 tl komijnpoeder
200 g paneer, grof geraspt
30 g korianderblaadjes, fijngehakt
Zout naar smaak

Voor de munt chutney
40 g verse munt
60 g verse koriander
10 g gember, fijngehakt
2 groene pepers
2 el Griekse yoghurt
1 el citroensap

Bereiding

  • Snijd de aubergine in de breedte in dikke plakken en zet ze 20 min in water met wat zout.
    spoel af en dep droog.
  • Om de muntchutney te maken: doe alle ingrediĆ«nten in een keukenmachine en meng tot een gladde massa. Kruid en bewaar in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Giet een dun laagje plantaardige olie in een brede koekenpan en zet op middelhoog vuur. Bestrooi de plakken aubergine licht met zout. Bak de aubergines aan beide kanten circa 20 minuten, af en toe draaien, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Giet terwijl de aubergines bakken een scheutje plantaardige olie in een aparte pan met antiaanbaklaag en zet op middelhoog vuur. Voeg de komijnzaadjes toe en als ze beginnen te knetteren, voeg dan de groene paprika, rode paprika, rode ui en tomaat toe. Kook gedurende 5 minuten, af en toe roerend, tot ze zacht zijn en voeg dan de kurkuma, rode chilipoeder, gemalen koriander, gemalen komijn en een snufje zout toe. Laat 2 minuten koken, voeg dan de geraspte paneer toe en kook nog 2 minuten. Roer de korianderblaadjes erdoor, zet opzij en houd warm.
  • Leg voor het serveren plakjes van de gekookte aubergine op elk bord en bedek elk met een lepel van het paneermengsel. Werk af met een kleinere lepel muntchutney en serveer met een salade (indien gewenst)

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina