Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

komkommer- dille- salade

Komkommer-dille salade

Salade voor 4 personen
Bereidingstijd 20 min

Ingrediƫnten

1 of 2 komkommers
2 el extra vergine olijfolie
3 el appelciderazijn
1 el Griekse yoghurt (of mayonaise)
1 teentje knoflook , fijngehakt of geplet
1 eetlepel fijngehakte verse dille , plus extra voor garnering
1 rode ui, gesnipperd
Zout en versgemalen zwarte peper , naar smaak

Bereiding

  • Schil en snijd de komkommer in dunne plakjes en schik met de gesneden rode ui in een grote, ondiepe schaal of slakom.
  • Meng in een pot olijfolie, appelciderazijn, Griekse yoghurt (of mayo), knoflook, dille, zout en peper. Sluit het deksel en schud krachtig om te emulgeren en giet over de komkommers in de schaal.
  • Dek af en marineer 2 tot 3 uur op het aanrecht of langer in de koelkast. Breng de gekoelde komkommersalade voor het serveren op kamertemperatuur en garneer eventueel met extra gehakte dille.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina