Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

In rode wijn gestoofde kool

In rode wijn gestoofde kool

Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 2 3/4 uur waarvan 1 3/4 uur stoven

Ingrediƫnten

6 el ongezouten boter
500 g rode uien, in de lengte gehalveerd en vervolgens in de lengte in plakjes van 1/2 cm dik gesneden
1,2 kg rode kool, in de lengte in 8 partjes gesneden en partjes kruiselings in plakjes van 1/2 cm dik
500 ml droge rode wijn (uit een fles van 750 ml)
500 ml water
50 ml rode wijnazijn
50 ml balsamico-azijn
1 stevige zoete appel, geschild en grof geraspt
1 1/2 el suiker
1 1/4 tl zout
10 hele zwarte peperkorrels
2 hele kruidnagels
1 laurierblad
Speciale benodigheden
een 12 cm vierkant kaasdoek; keuken touwtje

Bereiding

  • Verhit de boter in een zware pan op matig hoog vuur tot het schuim afneemt, bak dan de ui en kool, onder regelmatig roeren, tot ze slap en lichtbruin zijn, ongeveer 20 minuten.
  • Voeg wijn, water, azijn, appel, suiker en zout toe en breng aan de kook.
  • Wikkel de peperkorrels, kruidnagel en laurier in kaasdoek en bind vast met touw. Voeg toe aan het koolmengsel.
  • Bedek de kool direct met een stuk bakpapier of vetvrij papier en doe de deksel op de pan.
  • Zet het vuur lager en laat sudderen tot de kool heel zacht is, ongeveer 2 uur.
  • Gooi de bundel kaasdoek weg en breng de kool op smaak met zout en peper.

Heerlijk met dun rundvlees in rode wijn en port saus

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina