Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Zandkoekjes koolhydraatarm

Zandkoekjes -koolhydraatarm

Recept voor 16 koekjes
Bereidingstijd 45 min

Ingrediënten

250 g amandelmeel
65 g Erythritol
1 snufje Zout
1 tl vanille-extract
120 g ongezouten zacht geworden boter
1 groot ei

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Voeg in een mengkom het amandelmeel, de erythritol, het zout en het vanille-extract toe en meng goed.
  • Voeg de boter toe en wrijf door de droge ingrediënten tot ze volledig gemengd zijn.
  • Voeg de boter toe en wrijf door de droge ingrediënten tot ze volledig gemengd zijn.
  • Neem stukjes ter grootte van een eetlepel van het mengsel en rol er balletjes van, druk ze vervolgens in schijven op een met bakpapier beklede bakplaat. Het is aan te raden om voedselveilige handschoenen te gebruiken om te voorkomen dat het mengsel aan je handen blijft plakken.
  • Laat wat ruimte tussen de koekjes, ze zullen iets uitlopen.
  • Bak 15-25 minuten, tot de randen bruin zijn. De koekjes worden stevig als ze afkoelen.
  • Laat afkoelen voordat je het in een luchtdichte pot bewaart
  • Je kunt ze ook als bodem voor een cheesecake gebruiken.

  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina