Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Belgian-Endive-Recipe-2

Witlofgratin

Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min.

Ingrediƫnten

4 stronkjes witlof, gehalveerd
boter
1 tl licht bruine basterdsuiker
1 el appelciderazijn
100 ml room/ 50 ml mascarpone (door elkaar)
4 el paneermeel
2 el Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding

  • Bak de witlof met de snijkant naar beneden in een grote pan met wat boter tot ze bruin beginnen te worden. Bestrooi met de suiker, schud de pan en blijf koken terwijl de suiker en boter het witlof beginnen te karamelliseren.
  • Voeg de ciderazijn toe en draai de witlof om. Laat 3 of 4 minuten koken, voeg dan een scheutje water toe, doe een deksel erop en laat 10 minuten zachtjes koken, of tot de witlof gaar is.
  • Schep in een schaal of laat in de pan. Sprenkel de room erover, bestrooi met de Parmezaanse kaas en bruin onder een hete grill tot de bovenkant bruisend en goudbruin is. laat 5 min. rusten.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina