Ontbijtrecept voor 3 porties
Bereidingstijd 20 min
Ingrediƫnten
4 dikke sneetjes oud witbrood (2,5 cm dik) (opmerking 1)
2 grote eieren (of 3 kleine eieren)
60 ml melk
Snufje zout
50 gr witte suiker
1/2 tl kaneelpoeder
3 el boter,
Ahornsiroop om te serveren
Bereiding
- Snijd de korst van het brood en snijd elk stuk in 9 gelijke blokjes.
- Klop de eieren, melk en zout in een middelgrote kom.
- Meng suiker en kaneel in een ondiepe kom.
- Smelt 1 1/2 eetlepel boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de boter niet bruin worden.
- Doe snel de helft van de broodblokjes door het eimengsel en gebruik je handen om het overtollige eimengsel eraf te schudden. Leg de broodblokjes in de koekenpan en gebruik een houten lepel om ze aan alle kanten bruin te “bakken” – ongeveer 2 tot 3 minuten.
- Haal de broodblokjes uit de braadpan en voeg ze toe aan het suikermengsel. Doe dit om te coaten en zet apart op een bord.
- Herhaal met de resterende broodblokjes.
Serveer onmiddellijk, met ahornsiroop om in te dippen.
Recept opmerkingen:
1. Ik raad echt aan om hiervoor een beetje oud brood te gebruiken, zodat het brood niet te veel eimengsel opneemt (waardoor de binnenkant van de wentelteefjes doorweekt wordt met rauw ei ) EN ze zullen hun kubusvorm beter behouden tijdens het “sauteren”. Het beste brood om te gebruiken is een blokbrood (casino) dat je in de gewenste dikte kunt snijden. Dit recept kan worden gemaakt met voorgesneden brood, maar omdat de plakjes geen 2,5 cm dik zijn, zullen de wentelteefjes geen “blokjes” zijn (of het worden hele kleine blokjes!).
Maar als je het niet erg vindt in welke vorm ze eruit komen, kun je hiervoor elk gewenst brood gebruiken.