Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Wild berries, raspberries, blackberries, blueberries, currants

Vruchtencake

BEREIDINGSTIJD: 30 MIN. + 1 UUR OVENTIJD

Ingrediënten
100 g verse frambozen
100 g blauwe bessen
100 g bramen
250 g zachte boter
1 zakje vanillesuiker
240 g suiker
3 eieren
330 g bloem
1 tl bakpoeder
1 el citroensap
4 el (gelei)suiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Neem een cake vorm en vet deze in met 10 gram boter en bedek de bodem met een strook bakpapier. Mix de rest van de boter met de suiker en vanillesuiker met een mixer romig. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een egaal beslag. Zeef de bloem en bakpoeder erbij en mix nog een minuutje door.
  • Verdeel een derde van het beslag over de bodem van de cakevorm. Verdeel ongeveer 75 gram bosvruchten er over. Schep een derde van het beslag er over en verdeel weer 75 gram bosvruchten er over. Dek af met het laatste gedeelte van het beslag. Zet de cake ongeveer een uur laag in de oven.
  • Maak ondertussen de topping door 100 gram bosvruchten in een pannetje te verwarmen. Voeg de citroensap en 4 el suiker toe. Als je geleisuiker hebt, dan kun je deze gebruiken, maar het is niet noodzakelijk. Roer en prak het fruit kapot met een lepel of vork.
  • Dek de cake af met aluminiumfolie als hij tijdens het bakken donker wordt van boven. Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Bij twijfel zet je hem nog 10 min. in de oven. Laat de cake een beetje afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm. Bestrijk de bovenzijde met de jam topping en verdeel de overgebleven 50 gram bosvruchten erover. Laat de cake verder afkoelen en dek hem daarna af met aluminiumfolie zodat hij niet uitdroogt.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina