Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

vongole

Vongole met pasta

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 50 min, waarvan 25 min kooktijd

Ingrediƫnten

Zeezout
7 ons linguine (of vervang door spaghetti of spaghettini)
120 ml olijfolie, plus meer voor besprenkelen
750 g verse mosselen en vongole, schoongemaakt (Vishandel)
1 teentje knoflook, in dunne plakjes of meer naar smaak
Groot snufje geplette rode pepervlokken
Een handvol bladpeterselie, gehakt
75 ml kopje witte wijn

Bereiding

  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 150 ml pastawater.
  • Zet terwijl je pasta kookt een grote koekenpan op hoog vuur. DFoe voorzichtig de olie aan en houd de maatbeker met olie dicht tegen het oppervlak van de pan. Voeg snel de schelpen, knoflook en pepervlokken toe.
  • Kook/bak tot de knoflook kleur begint te krijgen. Voeg de peterselie toe en roer. Schenk voorzichtig de wijn erbij. (Het mengsel kan spatten.)
  • Kook tot de meeste mosselen beginnen te openen, 3 tot 5 minuten. Als je pan te droog wordt, voeg dan een beetje van het achtergehouden pastawater toe.
  • Roer de uitgelekte pasta erdoor en blijf koken, terwijl je alles met een tang met een lange steel roert, totdat de resterende schelpen opengaan. Gooi alle schelpen weg die niet opengaan.
  • Proef, pas indien nodig kruiden aan en besprenkel met extra olijfolie, indien gewenst. Serveer onmiddellijk.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina