Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Vis op z'n Frans

Vis op z’n Frans

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

1 el extra vergine olijfolie
1 paprika , rood, geel of groen, schoongemaakt zonder zaadjes en in reepjes van 1 cm gesneden
1 middelgrote zoete ui, gesnipperd
10 teentjes knoflook , gepeld
1 blik gepelde tomaten
12 kalamata , of Nicoise-olijven
1/2 tl citroenpeper
4 kabeljauwfilets
zeezout , naar smaak
Versgemalen zwarte peper , naar smaak

Bereiding

  • Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur tot hij heet is en voeg dan paprika, uien en hele teentjes knoflook toe; bak tot de groenten zacht zijn in ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de gepelde tomaten, olijven en kruiden toe. Bak tot knoflookteentjes gemakkelijk kunnen worden doorboord met een vork, ongeveer 5 minuten.
  • Als het mengsel droog wordt, voeg dan indien nodig 1 el water per keer toe.
  • Verhoog het vuur tot medium. Voeg de visfilets toe aan de pan en schep de saus erover.
  • Bak tot de kabeljauw gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork in 5 tot 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de kabeljauwfilets met de Provençaalse saus erover.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina