Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

img78342.768x512

Hazelnootcake

Cake voor 6 personen

Bereidingstijd 60 min

Ingrediënten

3 middelgrote eieren , dooiers en eiwit apart
150 g basterdsuiker
250 g hazelnoten , geroosterd
2 tl bakpoeder, eventueel glutenvrij
30 g ongezouten boter, gesmolten en gekoeld
poedersuiker, om af te maken (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 ° C / gasstand 3. Vet een springvorm van 26 cm in met boter en zet opzij
  • Klop in een middelgrote kom de dooiers met de helft van de suiker tot de suiker is opgelost en de eieren luchtig en lichtgeel zijn. Klop het eiwit in een aparte kom tot stijve pieken
  • Mix de hazelnoten met de resterende suiker in een blender tot een fijne bloem. Voeg het hazelnootmeel en het bakpoeder toe aan de eidooiers en roer om te combineren. Roer de gesmolten boter erdoor en spatel voorzichtig het eiwit erdoor
  • Giet het cakebeslag in de voorbereide bakvorm. Bak 35-40 minuten, of tot ze net gaar zijn. Laat de cake volledig afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt. Snijd in plakjes en serveer

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina