Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

phpThumb_generated_thumbnail

Tomaat- en maïssalade met avocadodressing

SALADE VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 40 MIN.

Ingrediënten
Voor de dressing
1 middelgrote avocado
1/4 kopje water
3 el vers geperst limoensap (van ongeveer 2 middelgrote limoenen)
3 el plantaardige olie
2 tl fijngehakte chipotles in adobosaus (potje uit supermarkt of toko)
1 tl zout
1 middelgrote teen knoflook, geplet

Voor de salade
2 gele maïskolven, gepeld
500 g Roma-tomaten (ongeveer 4 middelgrote), zonder zaadjes en middelgrote dobbelstenen
800 g jicama, middelgrote dobbelstenen (toko)
800 g tomatillos (groene tomaat, ongeveer 4 middelgrote), papierachtige schillen verwijderd en middelgrote dobbelstenen
3 middelgrote rode chilipepers, zonder zaadjes en fijngehakt
3 middelgrote lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden (alleen witte en lichtgroene delen)
1/4 kopje fijngehakte verse koriander
Zout
Wanneer je sommige ingrediënten niet kunt vinden, neem gewoon iets passends in de plaats.

Bereiding

  • Maak eerst de dressing. Halveer en ontpit daarvoor de avocado en schep het vruchtvlees in een blender. Voeg de overige ingrediënten van de dressing toe en mix tot een glad en gietbaar geheel, ongeveer 15 seconden; zet de dressing apart in de blender.
  • Vouw een keukenpapier in vieren en plaats deze in de kom. Zet de maïskolf op het keukenpapier en gebruik de steel als handvat. Snijd met een schilmesje naar beneden en laat de korrels in de kom vallen. Draai de kolf en ga door totdat alle korrels zijn verwijderd. Gooi de kolf weg. Herhaal met de tweede resterende maïskolf.
  • Voeg de resterende ingrediënten toe aan de kom, breng op smaak met zout en roer om te combineren. Besprenkel met de dressing en roer tot het gelijkmatig bedekt is. Proef en breng indien nodig op smaak met meer zout.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina