Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Tiramisu_Elizabeth_Minchilli-1

Tiramisu

DESSERT VOOR 10 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN. + 2 uur KOELEN

Ingrediënten
9 eidooiers
6 el suiker
750 g mascarpone
20 lange vingers
100 g pure chocolade
1,5 kopjes sterke espresso
10 kopjes of glazen

Bereiding

  • Maak de espresso en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Als je geen cafeïne wilt, kun je cafeïnevrij koffie gebruiken.
  • Doe de eidooiers in een grote kom. Voeg suiker toe en mix met een staafmixer ongeveer 5 min. tot het lichtgeel en glad is. Voeg de mascarpone toe en mix tot een gladde massa.
  • Breek een koekje doormidden en dompel snel elke helft in de koffie, draai het om. De truc is om het wat koffie te laten absorberen, maar niet te veel. Lange vingers kunnen heel gemakkelijk papperig worden en als je ze te veel koffie laat opnemen, wordt je tiramisu drassig.
  • Plaats 1 koekje (doormidden gebroken) op de bodem van de beker. Herhaal voor elk kopje. Leg er dan een grote volle eetlepel mascarpone-mengsel bovenop en zorg ervoor dat het koekje bedekt is. Herhaal voor elke kop. Volg met nog een koekje per kopje en nog een laag mascarpone. Je zou net genoeg moeten hebben.
  •  Rasp de chocolade of snijd op een bord met een hakmes. Ik gebruik graag echte chocolade, geen cacaopoeder waar sommige recepten om vragen, omdat het een verscheidenheid aan textuur geeft en gewoon beter smaakt.
  • Zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina