Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Thaise noodlesoep

Thaise noodlesoep

Soep voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediƫnten

1 el plantaardige olie
1-2 grote sjalotten
1 el gehakte verse gember,2 cm
2 el Thaise groene currypasta
1 l kippenbouillon
1 blik kokosmelk ( 400 ml)
2 el vissaus
4 tl donkerbruine suiker
2 el vers limoensap, van 1 limoen
1/2 tl kurkuma

VOOR HET SERVEREN
120 g dunne rijstnoedels
500 g gekookte kip, uit elkaar getrokken
Handje gehakte verse koriander
3 bosuitjes, lichte- en donkergroene delen, in dunne plakjes gesneden
Sriracha-saus
partjes limoen

Bereiding

  • Verhit de olie in een middelgrote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten en gember toe en kook, onder regelmatig roeren, tot ze zacht zijn, 3 tot 5 minuten.
  • Verhit in een andere pan wat water en kook de kip op laag vuur gaar in 15 min.
  • Voeg de currypasta toe en kook, onder voortdurend roeren, nog 1 minuut. Voeg de kippenbouillon, kokosmelk, vissaus, bruine suiker, limoensap en kurkuma toe; zachtjes laten sudderen.
  • Laat nog even sudderen gedurende 5 min. zonder deksel op de pan.
  • Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Als je klaar bent om te serveren, proef de soep en kruid indien nodig bij. Verwarm de noedels indien nodig voorzichtig opnieuw in de magnetron.
  • Verdeel de noedels en kip over serveerschalen. Schep de bouillon erover en bestrooi met koriander en lente-uitjes. Serveer met Sriracha-saus en partjes limoen.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina