Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

thai-yellow-fish-curry-106038-1

Thaise gele viscurry met rijst

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 25 MIN.

Ingrediƫnten
2 tl arachideolie
2 rode uien, in partjes gesneden
100 g Thaise gele currypasta
270 ml kokosmelk
500 g witte visfilets naar keuze, in stukken van 4 cm gesneden
300 g peultjes, uiteinden bijgesneden, diagonaal gehalveerd
2 el limoensap
1 el bruine suiker
2 tl vissaus
30 g korianderblaadjes
Gestoomde jasmijnrijst, om te serveren
Limoenpartjes, om te serveren

Bereiding

  • Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Voeg ui toe en roerbak 2 minuten of tot ze lichtbruin zijn. Voeg de currypasta toe en roerbak 1 minuut of tot geurig.
  • Roer de kokosmelk erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur laag tot middelhoog. Voeg vis en peultjes toe. Kook, onder af en toe roeren, 5 minuten of tot de vis en peultjes net gaar zijn. Haal van het vuur. Roer limoensap, suiker en vissaus erdoor. Breng op smaak met meer limoensap, suiker of vissaus, indien gewenst.
  • Verdeel de curry over passende schaaltjes. Bestrooi met korianderblaadjes. Serveer met gestoomde rijst en limoenpartjes.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina